Pass- & kursbeskrivning

 

DROP IN KLASSER på SHALA HALA
Hatha Soft/Senior/Meditativ/Andning Yoga
Ett 60/75/90 minuters pass för. Kombinationen av soft/senior/meditativ/anding är en yoga som vänder sig till alla som vill ta det lite lugnar. Gammal som ung, sjukskriven eller av någon anledning behöver ta det lugnare och försiktigare.  Vi kommer att andas, träna fysiskt, meditera och slappna av. Yoga gör dig starkare, smidigare, mer harmonisk och gladare.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

PRANAYAMA Ej på schemat för tillfället
Ett 60 minuters pass där vi lägger väldigt mycket fokus på andningen utifrån den traditionella Yogan, vilket innebär både, andning, chanting och meditation. Vi arbetar i ett mycket lugnt tempo och i början är det fokus på förberedande andningsövningar som lägger grunderna för Pranayama. Precis som i vår Asanapraktis, lär vi oss genom att praktisera och inte prata om vad vi ska göra. Det innebär att under klassen kommer det inte kommer att ges utrymme till några frågor. Har du några frågor så går det bra att ta det efter klassen eller maila mig. Pranayama gör man på fastande mage så ingen måltid innan klass. Försäkra dig även om att du ”skött magen” innan du kommer till din Pranayama Praktis. Ha med dig näsduk och en flaska med vatten. Varma, bekväma kläder, gärna strumpor, och om du vill, så ta med dig egen kudde/filt att sitta på. Vi avslutar varje klass med ca 10 minuters meditation.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200kr/gång.

YIN YOGA
Ett 60/75/90 minuters pass i en stillsam form av yoga där vi stannar i ett antal olika positioner under en längre tid. Att stannar kvar i positionen under 3 – 8 minuter och ibland längre går djupt – både fysiskt och mentalt. På det fysiska planet stretchar bindväven runt muskler, skelett, leder och ligament. På det mentala planet är yinyoga en närvaroträning. Det blir väldigt meditativt. Yin Yoga är en total motsats till Hatha Yoga (Yang) och kom ihåg att vi behöver båda för att finna balans. Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Inga förkunskaper krävs. Då klassen kommer att vara blandad erfarenhet kommer olika alternativ att ges. Om du är ”nybörjare” i Yin Yoga är det viktigt att du alltid gör det första alternativet och finner en bekvämlighet i det innan du går vidare.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA SOFT
Ett 60/75/90 minuters pass med en lugn men fysisk yoga som är till för dig som vill yoga men inte vågar för du tror att du inte kan eller orkar. Det är ett lugnt tempo med lugna, fysiska stretch övningar som (oftast) är liggandes på mage/rygg och sittandes.  Ibland använder vid redskap som klossar och band. Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Detta pass ger dig verkligen möjlighet att stärka din kropp.  Inga förkunskaper krävs. Kom ihåg att det är aldrig försent att börja ta hand om din kropp.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 1
Ett  60/75/90 minuters fysisk yoga med fokus på alignment, det vill säga hur du placerar delar av din kropp i förhållande till andra delar av kroppen.  Klassen är för dig som är helt ny inom yoga eller går/gått nybörjaryoga. Du bör vara van och villig att röra på dig. Positionerna är ”enkla” men tempot kan vara högt. Where you put your mind that become you reality!
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 1 NYBÖRJARE – Måndagar 19.00 – 20.30
När man gått 1-2 kurser på ca 16 veckor var har man börjat få så pass mycket kunskap både i kropp och knopp så att det är viktigt att tillämpa det man lärt sig så att yogan kan få den effekt som den är menad för. Det innebär att detta pass är i grunden en kurs där vi har en röd tråd genom hela terminen. Den som går kursen har förtur och har ständigt en plats på passet och bokar av sig själv vid förhinder. Den som ”droppar in” (endast i mån av plats – måste bokas) kommer in med förståelsen och lusten att lära sig mer från grunden ibland och ibland tillämpa det man lärt sig i ett ”flöde”. Denna klass är långsammare och enklare än en ”vanlig” Hatha 1.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

NYBÖRJARYOGA KURSUPPLÄGG – Tisdagar 19.00 – 20.30 
Vi bygger grunderna i solhälsningen på detta pass. Vi stannar upp och går igenom position för position och lär oss efter hand. Inget flöde. Här finns plats för att fråga och förstå vad och varför. För dig som verkligen aldrig gjort yoga och älskar att lära dig yogan från grunden.
Pris: 1 gång på 10/15 kort eller 200 kr/gång

HATHA 2 (kombineras på schemat med Hatha 3)
Ett  60/75/90 minuters pass med fokus på styrka och teknik. Passet är fysiskt ansträngande. Du bör vara träningsvan med en viss yoga vana och dess uttryck. Så slit dig från din komfortabla zon och våga mötas på mattan.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 3 (kombineras på schemat med Hatha 2) Onsdagar 19.00 – 20.30
Ett 60/75/90 minuters pass där vad som helst kan hända. Vi utvecklar och utmanar oss i olika positioner med ett ”högt” tempo i avancerade yoga positioner. För dig som är mycket van vid yoga. Så slit dig och kom loss, be brave, våga mötas på mattan.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

VINYASA 1 (är för tillfället inte på schemat)
Ett 60/75/90 minuters pass där vi jobbar i ett flöde med andning och rörelse. Enkla positioner men som kräver mycket närvaro och styrka eftersom vi går från en position till en annan. Förutser att du har mycket yoga vana och känner till ”grundpositionerna” väldigt väl och kan hålla dig stark i övergångarna. För övrigt är det ett pass där utmaningen ligger i att vara i din mjuka andning (inget måste med ujjayi) under hela passet samtidigt som du är stark i din kropp. Come and go with the flow.

Pris: 1 gång på 10/15  kortet eller 200 kr/gång

KURSER & WORKSHOP på SHALA HALA

Barnyoga Kurs
För barn som vill…..

Nybörjare Yoga Kurs (Se KURSUPPLÄGG på klasser)
För dig som vill men inte tror att du kan; för dig som vill ha bra grunder i yoga; för dig som vill avancera för att kunna fortsätta med Yoga. Kursen går grundligt igenom yogans baspositioner och en enklare variant av solhälsning och förståelsen för dem och på så sätt hjälper dig att komma djupare in i positionen på ett ergonomiskt korrekt sätt vilket ökar din kroppsmedvetenhet. Mycket bra bas för all typ av träning.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasser på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Fortsättnings Yoga Kurs steg 1 (Se Hatha 1 för Nybörjare på klasser)
Kursen tar vid där din förra kurs slutade…….
För dig som gått nybörjaryoga kurs på Shala Hala i Hallavara.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasserna på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Fortsättnings Yoga Kurs steg 3
Kursen tar vid där din förra kurs slutade…….
För dig som gått 3 eller flera kurser på Shala Hala i Hallavara, eller går på Hatha 2 eller Hatha 3 och vill få mer bakgrund för att förstå positionerna och din kropp.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasserna på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Workshop (WS)
Workshop, där vi går in djupare i olika positioner. Stannar upp och ”bryter” ner positioner för att få en djupare förståelse för dem.
Pris: Beroende på upplägg
Nästa workshop LÄS NÄSTA WORKSHOP

Ses på mattan
Namasté
/Laila

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s