Pass- & kursbeskrivning

 

QIGONG Ej på schemat för tillfället
Under hösten, 2019 så kan du vid fyra tillfällen prova Qigong på Shala Hala. Och finns det ett intresse för denna träningsform, som har samma syfte som yogan, att bli stark i både kropp och sinne, så fortsätter vi självklart med det på schemat framöver. Qigong kan ses som ett komplement till den dynamiska hatha yogan och den meditativa yin yogan. Qigong är meditation i rörelse. Det är en kinesisk konstform som kombinerar fysisk träning, meditation och alternativ läkning. Qigong är en träningsform där sinnet och kroppen kombineras för att få ett lugnt sinnestillstånd, fysisk balans och för att komma i kontakt med högre spirituella världar.

Dana har utövat qigong sedan 2003 och med hennes lugna röst och mentala lugn guidar hon dig in i enkla i rörelser och kommer hela tiden att påminna dig om det är den positiva koncentrationen som är viktigare än den yttre rörelsen.
Qigong passar alla.
Pris: PROVA PÅ GRATIS 4 ggr under hösten 2019
Kom ihåg att gå in och boka dig BOKA HÄR 

PRANAYAMA  (andning & meditation) Ej på schemat för tillfället 
Ett 60/75/90 minuters pass där vi lägger fokus på andningen utifrån den traditionella Yogan, vilket innebär både, andning, chanting och meditation. Vi arbetar i ett mycket lugnt tempo och i början är det fokus på förberedande andningsövningar som lägger grunderna för Pranayama. Precis som i vår Asana (position) praktis, lär vi oss genom att praktisera och inte prata om vad vi ska göra. Det innebär att under klassen kommer det inte att ges utrymme till några frågor. Har du några frågor så går det bra att ta det efter klassen eller maila mig. Pranayama gör man på fastande mage så ingen måltid innan klass. Försäkra dig även om att du ”skött magen” innan du kommer till din Pranayama Praktis. Ha med dig näsduk och en flaska med vatten. Varma, bekväma kläder, gärna strumpor, och om du vill, så ta med dig egen kudde/filt att sitta på. Vi avslutar varje klass med ca 10 minuters meditation.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200kr/gång.

YIN YOGA
Ett 90 minuters pass i en stillsam form av yoga där vi stannar i ett antal olika positioner under en längre tid. Att stannar kvar i positionen under 3 – 8 minuter och ibland längre går djupt – både fysiskt och mentalt. På det fysiska planet stretchar bindväven runt muskler, skelett, leder och ligament. På det mentala planet är yinyoga en närvaroträning. Det blir väldigt meditativt. Yin Yoga är en total motsats till Hatha Yoga (Yang) och kom ihåg att vi behöver båda för att finna balans. Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Inga förkunskaper krävs. Då klassen kommer att vara blandad erfarenhet kommer olika alternativ att ges. Om du är ”nybörjare” i Yin Yoga är det viktigt att du alltid gör det första alternativet och finner en bekvämlighet i det innan du går vidare.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA SOFT (Kombineras ibland på schemat med Hatha 1 = Hatha Soft/Hatha 1)
Ett 60/75/90 minuters pass med en lugn men fysisk yoga som är till för dig som vill yoga men inte vågar för du tror att du inte kan eller orkar. Det är ett lugnt tempo med lugna, fysiska stretch övningar som (oftast) är liggandes på mage/rygg/sidan och sittandes. Här är vi i princip aldrig på händerna. Ibland använder vid redskap som klossar och band. Passar alla åldrar och stela kroppar. Passar både för kvinnor och män, killar och tjejer. Detta pass ger dig verkligen möjlighet att stärka din kropp.  Inga förkunskaper krävs. Kom ihåg att det är aldrig försent att börja ta hand om din kropp.
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 1 (Kombineras ibland på schemat med Hatha Soft = Hatha Soft/Hatha 1)
Ett  60/75/90 minuters fysisk yoga med fokus på alignment, det vill säga hur du placerar delar av din kropp i förhållande till andra delar av kroppen.  Klassen är för dig som har lite vana inom yoga. Du bör vara van och villig att röra på dig. Positionerna är ”enkla” men tempot kan vara högt. Where you put your mind that become you reality!
Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 2 (Kombineras ibland på schemat med Hatha 3 = Hatha 2/3 eller Hatha 1 = Hatha 1/2 )(är för tillfället inte på schemat) 
Ett  60/75/90 minuters pass med fokus på styrka och teknik. Passet är fysiskt ansträngande. Du bör vara träningsvan med en viss yoga vana och dess uttryck. Så slit dig från din komfortabla zon och våga mötas på mattan.

Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

HATHA 3 (kombineras ibland på schemat med Hatha 2= Hatha 2/3) (är för tillfället inte på schemat)
Ett 60/75/90 minuters pass där vad som helst kan hända. Vi utvecklar och utmanar oss i olika positioner med ett ”högt” tempo i avancerade yoga positioner. För dig som är mycket van vid yoga. Så slit dig och kom loss, be brave, våga mötas på mattan.

Pris: 1 gång på 10/15 kortet eller 200 kr/gång

VINYASA 1 (är för tillfället inte på schemat)
Ett 60/75/90 minuters pass där vi jobbar i ett flöde med andning och rörelse. Enkla positioner men som kräver mycket närvaro och styrka eftersom vi går från en position till en annan. Förutser att du har mycket yoga vana och känner till ”grundpositionerna” väldigt väl och kan hålla dig stark i övergångarna. För övrigt är det ett pass där utmaningen ligger i att vara i din mjuka andning (inget måste med ujjayi) under hela passet samtidigt som du är stark i din kropp. Come and go with the flow.

Pris: 1 gång på 10/15  kortet eller 200 kr/gång

KURSER & WORKSHOP på SHALA HALA

Barnyoga Kurs Ej på schemat för tillfället
För barn som vill yoga
Inget barnyogaschema på Shala Hala Just nu. 

 

Fortsättnings Yoga Kurs steg 1 – Tisdagar 19.00 – 20.30 Hatha 1/Hatha Soft
Kursen tar vid där din förra kurs slutade…….
För dig som gått nybörjaryoga kurs på Shala Hala i Hallavara.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasserna på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Fortsättnings Yoga Kurs steg 3 – Måndagar 19.00 – 20.30 Hatha 1 Avancerad
Kursen tar vid där din förra kurs slutade…….
För dig som gått 3 eller flera kurser på Shala Hala i Hallavara, eller går på Hatha 1 och vill få mer bakgrund för att förstå positionerna och din kropp.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasserna på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Fortsättnings Yoga Kurs steg 3 – Torsdagar 19.00 – 20.30 Hatha 1
Kursen tar vid där din förra kurs slutade…….
För dig som gått 3 eller flera kurser på Shala Hala i Hallavara, eller går på Hatha 1 och vill få mer bakgrund för att förstå positionerna och din kropp.
Pris: Kursavgift, inklusive valfria antal drop in klasserna på schemat, under din kursperiod. (Antal veckor och pris kan variera) NÄSTA KURSSTART

Workshop (WS)
Workshop, där vi går in djupare i olika positioner. Stannar upp och ”bryter” ner positioner för att få en djupare förståelse för dem.
Pris: Beroende på upplägg
Nästa workshop LÄS NÄSTA WORKSHOP

Ses på mattan
Namasté
/Laila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s